IJsland 2015 foto | aankondiging van album: reisfotografie van mijn IJsland Noorderlicht reis

Aankondiging: IJsland Noorderlicht


Nieuwe werken op komst: IJsland Noorderlicht reisfoto’s 2015!

Binnenkort deel ik met u de beelden van mijn laatste reis. Een unieke belevenis in het soms onherbergzame en vaak prachtige IJsland. Met als ‘base camp’ Reykjavik – een hoofdstad niet groter dan Dordrecht – en vele uitstapjes en tours, verspreid over heel het eiland.

Ontstaan door vulkaanuitbarstingen

IJsland is gelegen op de zogenaamde Midden-Atlantische Rug. Een centrum van geleidelijk uit elkaar bewegende aardplaten. Op een plek waar magmastromen zich ook nog eens zeer dicht onder de aardkorst kunnen bevinden. Zodoende is IJsland ontstaan, gegroeid en gevormd door vulkanisch materiaal en gesteente. En dat ging niet altijd even vriendelijk of geleidelijk.

Het eiland is nog altijd vulkanisch uiterst actief, en bestaat uit veel laag- en middelgebergten. Getekend door gletsjers en gletsjermeren, geisers, watervallen, rivieren, fjorden en baaien. Iets om mee te maken, te beleven, te ervaren. Of om zijlings te beleven, middels een prachtig IJsland (Noorderlicht) werk aan de muur natuurlijk.

Deze reis bracht mij op de meest adembenemende plekken. En leverde vanzelfsprekend prachtige uitzichten en vergezichten op. Met als kers op de taart: het Noorderlicht. Een verschijnsel waarvan je eigenlijk niet eens kunt geloven dat het bestaat.


De fotoreportage van deze indrukwekkende reis is prachtig en veelzijdig.
En ondertussen met veel trots en plezier hier met u gedeeld.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *