Foto’s New York – Citytrip 2015 en 2016

Foto’s New York Citytrip 2015 en 2016

Brooklyn Bridge, Empire State Building, Skyline, Manhattan Bridge en Flatiron Building

Foto’s New York – Citytrip 2015 en 2016

Foto’s New York – Indrukwekkende Manhattan Skyline foto’s en meer …


Het was al lang een droom van me: foto’s van New York maken. Nu is die droom uitgekomen en wat heb ik er van genoten. Tijdens een 6-daagse trip heb ik zo veel mogelijk foto’s proberen te maken van de New York Skyline, vooral in de avonduren. Maar ik ga zeker nog een keer terug naar New York. Foto’s New York, een album dat kan blijven groeien.

Tijdens mijn korte trip heb ik meerdere plekken bezocht om de indrukwekkende gebouwen van de New York Skyline te fotograferen. Mijn hotel ligt in Long Island City en was een perfect budget hotel, met een aantal metrostations in de buurt en de Queensboro Bridge op loopafstand. In het hotel was het mogelijk om een kamer te kiezen met uitzicht op de Queensboro Bridge en een gedeelte van de Skyline, dat heb ik uiteraard gedaan.

De plekken die ik heb bezocht, zijn:

 • De Brooklyn Bridge.
 • De Manhattan Bridge.
 • Brooklyn Bridge Park, voor het mooie uitzicht op de Skyline met onder andere de Freedom Tower.
 • Queens Bridge Park, voor foto’s van de Queensboro Bridge.
 • Top of the Rock, uitzichtspunt van het Rockefeller Center.
 • Citi Field, stadion van het honkbalteam New York Mets.
 • Diverse plaatsen in Manhattan.

Omdat het 2015 zo goed was bevallen om te fotograferen in New York, ben ik in 2016 weer een week naar deze stad gegaan. Dit keer heb ik het gecombineerd met een bezoek aan Toronto in Canada, ook een geweldige stad met een mooie skyline. In 2016 heb ik de volgende plekken bezocht:

 • Brooklyn Bridge Park, er is in 2016 een nieuw gedeelte in het park bij de Manhattan Bridge geopend. Daarnaast wilde ik nog een aantal foto’s opnieuw maken.
 • Top of the Rock, uitzichtspunt van het Rockefeller Center. In 2015 ben ik hier overdag geweest en in 2016 heb ik avond foto’s gemaakt, echt genieten.
 • Hoboken, een wijk boven Manhattan met geweldige plaatsen om bijvoorbeeld skyline foto’s te maken van de Freedom Tower en de Empire State Building.
 • Diverse plaatsen waar ik detail foto’s heb gemaakt, zoals van de lijnen van de Brooklyn Bridge en het gebied rondom Ground Zero en de Freedom Tower.

Naast fotograferen is er natuurlijk veel te doen in New York. Winkelen, lekker eten, sportwedstrijden kijken of gewoon lekker wandelen en opgaan in de sfeer van New York. Voor ieder wat wils. Zelf heb ik een honkbalwedstrijd van de New York Mets bezocht, echt een aanrader als je de Amerikaans sport sfeer wilt beleven.

Als voorbereiding op een bezoek aan New York is het een aanrader om de site newyork.nl te bezoeken. Hier zijn veel tips te vinden en kunnen er tickets, voor bijvoorbeeld de Top of the Rock, met korting worden gekocht. Ook is het mogelijk om allerlei vragen te stellen aan Eric, de eigenaar van de site.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TUX PHOTOGRAPHY

de nieuwste albums

Translate »
error: